فرایند اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا

 امکان سنجی کانادا برای تحصیل

  • هزینه تحصیل در کانادا  هزینه زندگی در این کشور از دیگر کشورهای توسعه‌یافته – مانند آمریکا، انگلیس و استرالیا – پایین‌تر است.
  • کانادا کشوری است که دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود تمایل به اقامت در آن دارند. کانادا مسیری هموار جهت اخذ اقامت دائم کانادا و شهروندی ارائه می‌دهد.
  • نظام آموزشی کانادا یکی از بهترین نظام‌های آموزشی جهان به شمار می‌آید .استانداردهای آموزشی در کانادا در تمام مؤسسه‌ها بسیار بالاست. تقریباً 100 دانشگاه در کانادا وجود دارد. بیست سال است که کانادا در زمره یکی از ده مکان برتر دنیا برای زندگی است. نرخ بیکاری پایین، شفافیت کسب و کار، رعایت حقوق شهروندی، زیرساخت‌های صنعتی، پایداری اقتصادی، کیفیت بالای سیستم بهداشت و درمان، در کنار فرهنگ بالای شهروندان و طبیعت زیبا، همه و همه از دلایل قرارگیری کانادا در این لیست است.

 آشنایی با سیستم آموزشی کانادا

موسسات آموزشی در کانادا

مؤسسه‌های آموزشی در کانادا شامل مدرسه‌، کالج و دانشگاه می‌شوند.

مدرسه‌های کانادا برای افراد زیر 18 سال است و دانش‌آموزان دیپلم دبیرستان را پس از فارغ‌التحصیلی دریافت می‌کنند. کالج‌ها دوره‌های کاربردی برگزار می‌کنند و معمولاً علاوه بر دوره‌های کوتاه‌مدت، دوره‌هایی برای اعطای مدرک دیپلم کالج (College Diploma)، دیپلم پیشرفته (Advanced Diploma) دارند. البته در استان بریتیش کلمبیا کالج‌ها مدرک کاردانی (Associate Degree) نیز اعطا می‌کنند. دانشگاه‌ها آموزش آکادمیک ارائه می‌دهند و دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری ارائه می‌دهند.

کالج یا دانشگاه؟

هدف کالج‌های کانادا تربیت نیروی کار فنی و حرفه‌ای برای ورود به بازار کار است. آموزش‌های کالج کاربردی و عملی است. طول دوره‌هایی که منجر به اعطای گواهینامه می‌شوند معمولاً یک سال یا کمتر است و طول دوره دیپلم دو یا سه سال است. همچنین کالج‌ها دوره‌هایی برای کارورزی، آماده‌سازی شغلی، آموزش زبان و ارتقای مهارت‌ها دارند.

 دانشگاه‌‌ها در کانادا مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به فارغ‌التحصیلان ارائه می‌دهد. دانشگاه‌های کانادا تابع قوانین استانی هستند، به این معنی که از نظر رویه‌های آکادمیک، دوره‌های آموزشی، انتخاب اساتید و خط‌مشی‌ها خودمختاراند.

درباره تحصیل در دانشگاه یا کالج، با توجه به مسیر شغلی آینده و اهداف تحصیلی‌تان می‌توانید تصمیم بگیرید.

مقاطع تحصیلی در کانادا

آموزش در کانادا با مهد کودک شروع می‌شود و با مدرک دکتری به پایان می‌رسد. کودکان معمولاً در سن 4 الی 5 سالگی وارد مهد کودک می‌شوند، سپس تحصیلات‌شان را به ترتیب در مقاطع بالاتر در دبستان و دبیرستان ادامه می‌دهند، پس از آن می‌توانند با انتخاب کالج یا دانشگاه در دوره‌های دیپلم کالج، دیپلم پیشرفته، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری شرکت کنند.

پست دکتری

دوره پست دکتری یا پست‌داک مقطعی از آموزش نیست و به شرکت‌کنندگان در آن مدرک داده نمی‌شود. به عبارت دیگر دوره‌ تحصیلی پست دکترا در کانادا وجود ندارد. بااین‌حال دانش‌آموختگان دوره دکتری می‌توانند برای فلوشیپ پست دکتری درخواست بدهند و تحقیقات‌شان را پس از کسب مدرک دکتری ادامه بدهند.

دکتری

کارشناسی ارشد

کارشناسی

کاردانی

دبیرستان

دبستان

مهد کودک یا پیش‌دبستانی

 ارزیابی شرایط تحصیل در کانادا

شرایط تحصیل در کانادا را بر اساس موسسات آموزشی و مقاطع تحصیلی ارزیابی خواهیم کرد.

شرایط تحصیل در موسسات آموزشی کانادا

مدرسه‌ها، کالج‌ها و دانشگاه‌ها مؤسسه‌های آموزشی اصلی در کانادا هستند و هر کدام شرایط تحصیل و معیارهای شایستگی خاص خود را دارند.

 

شرایط تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

دانشگاه‌های دولتی و خصوصی تأییدشده می‌توانند دانشجویان بین‌المللی را پذیرش کنند، البته معیارهای پذیرش‌ تمام دانشگاه‌ها یکسان نیست. معیارهای شایستگی و شرایط تحصیل هر رشته، بسته به مقطع تحصیلی متفاوت است. برای ثبت‌نام در دوره‌های دانشگاهی باید نمره کلی‌تان در آزمون آیلتس حداقل 6.5 باشد و پیشینه تحصیلی رضایت‌بخشی داشته باشید. دانشگاه‌های کانادا برای پذیرش دانشجو در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکتری شرایط دشوارتری تعیین می‌کنند، برای مثال ممکن است نیاز به ارائه توصیه‌نامه یا نمرات بالاتر در آزمون‌های مهارت باشد.

 

شرایط تحصیل در کالج‌های کانادا

شرایط تحصیل در مدارس کانادا

شرایط تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی کانادا

شرایط تحصیل برای هر یک از مقاطع تحصیلی کانادا با هم متفاوت است. درهرحال اگر قرار باشد یک قانون عمومی را تعیین کنیم، آن قانون این است که دانشجویان بین‌المللی براساس مهارت زبانی و پیشینه تحصیلی، به‌ویژه معدل (GPA) ارزیابی می‌شوند.

 

شرایط تحصیل در مقطع دکتری در کانادا

تقریباً تمام دوره‌های دکتری کانادا پژوهش‌محور اند و متقاضی باید پیشینه پژوهشی‌اش را ارائه دهد. همچنین متقاضیان مقطع دکتری باید مدرک کارشناسی ارشد با معدل (GPA) 3.0 داشته باشند و از آزمون آیلتس نمره 6.5 گرفته باشند.

پذیرفته شدن در دوره‌های دکتری از تمام مقاطع تحصیلی کانادا سخت‌تر است. مشاوران تحصیلی ما می‌توانند در یافتن بهترین رشته دکتری و اپلای به آن رشته کمک‌تان کنند. پس همین امروز با ما تماس بگیرید!

 

 

 

شرایط مورد نیاز برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا

شرایط مورد نیاز برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا

شرایط مورد نیاز برای تحصیل در دوره‌های کالج‌ در کانادا

مهارت زبانی لازم برای تحصیل در کانادا

برای تحصیل در کالج‌ها یا دانشگاه‌های کانادا باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی مسلط باشید. مؤسسات آموزشی کانادا شرایط خاص خود را برای مهارت‌های زبانی دانشجویان بین‌المللی تعیین می‌کنند و شرایط لازم در تمام مؤسسه‌ها یکسان نیست. هنگامی‌ که برای اپلای آماده می‌شوید، باید درباره شرایط خاص رشته موردنظرتان تحقیق کنید. بعضی مؤسسات آموزشی اجازه می‌دهند که دوره‌های آموزش زبان را پیش از شروع تحصیل در کانادا کامل کنید.

دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان، نمره آزمون‌ مهارت زبان انگلیسی خود را ارائه کنند. دانشگاه‌های فرانسوی‌زبان در استان‌های فرانسوی‌زبان مانند کبک، از متقاضیان می‌خواهند که نمره آزمون‌ مهارت زبان فرانسوی خود را ارائه کنند.

آزمون‌های مهارت زبان انگلیسی مورد قبول برای مؤسسه‌های کانادایی عبارت اند از آیلتس، تافل، (Pearson Test of English Academic) PTE  وDuolingo  تقریباً تمام دانشگاه‌ها نتایج آزمون آیلتس و تافل را می‌پذیرند. بعضی دانشگاه‌ها آزمون‌های زبان انگلیسی PTE و Duolingo را نیز قبول دارند. آزمون‌های مهارت زبان فرانسوی که مورد قبول مؤسسه‌های کانادایی است، عبارت اند از DELF / DALF ، TCF ،TEF و TFI.

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

تحصیل در کانادا بدون شرکت در آزمون‌های زبان و داشتن مدرک زبان هم ممکن است. بسیاری از کالج‌ها و دانشگاه‌ها دانشجویان بین‌المللی با نمره پایین در آزمون زبان را به‌طور مشروط ثبت‌نام می‌کنند. حتی بعضی دانشگاه‌ها دانشجویانی را که اصلاً در آزمون زبان شرکت نکرده‌اند نیز به‌طور مشروط ثبت‌نام می‌کنند.

 

هزینه تحصیل و زندگی در کانادا

هزنیه تحصیل در کانادا از بسیاری از کشورها پایین‌تر است. برای پرداخت شهریه احتمالاً سالانه به 20,000 تا 30,000 دلار کانادا نیاز خواهید داشت. این بازه صرفاً یک مقدار متوسط است و بسته به مؤسسه و رشته‌ای که می‌خواهید در آن ثبت‌نام کنید، تغییر می‌کند. هزینه مسکن، غذا و دیگر هزینه‌های زندگی به محل اقامت و نیازهای‌تان بستگی دارد، درهرحال 15,000 دلار کانادا برای یک سال رقم معقولی است.

شهریه رشته‌های مختلف در کانادا

شهریه مؤسسات آموزشی برای دانشجویان بین‌المللی در تمام استان‌ها و برای تمام رشته‌ها یکسان نیست. متوسط شهریه سالانه برای دانشجویان خارجی تمام‌وقت را بر اساس رشته تحصیلی در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

گروه‌بندی رشته تحصیلی

لیسانس (دلار کانادا(

تحصیلات تکمیلی (دلار کانادا)

آموزش

20,875 $

15,764

هنرهای نمایشی و تجسمی و فناوری‌های ارتباطی

25,127 $

14,737

علوم انسانی

28,676 $

13,667

علوم اجتماعی و رفتاری

27,647 $

15,032

حقوق، مطالعات و حرفه‌های قانونی

33,192$

17,237

مدیریت کسب و کار و مدیریت دولتی

26,680$

24,693

فناوری‌ها و علوم طبیعی و زندگی

31,536$

15,421

ریاضیات، رایانه و علم اطلاعات

33,012$

16,647

مهندسی

33,703 $

19,301

معماری

26,457 $

23,992

کشاورزی، منابع طبیعی و حفاظت

26,208 $

14,452

 

 

56,621$                                                     دندانپزشکی

22,472

پرستاری

21,922 $

16,168

داروسازی

40,960 $

12,876

دامپزشکی

63,323 $

10,099

دیگر رشته‌های مرتبط با سلامت، پارک‌ها، سرگرمی و تناسب اندام

24,626 $

18,551

فراموش نکنید که هزینه‌های مرتبط با تحصیل در دانشگاه فراتر از شهریه است و برای مواردی مانند کتاب، هزینه‌های زندگی و مسکن نیز باید مبلغی را در نظر بگیرید.

 

هزینه زندگی در کانادا

هزینه زندگی چیست؟

هزینه زندگی مقدار پولی است که برای تأمین هزینه‌های اساسی زندگی مانند مسکن، خوراک، استفاده از حمل و نقل عمومی، مراقبت از کودک، مراقبت‌های بهداشتی و مالیات در یک مکان و دوره زمانی خاص مورد نیاز است. علاوه بر این موارد، موارد ضروری دیگری نیز به عنوان هزینه‌های مازاد وجود دارد که شامل هزینه پوشاک ، هزینه استفاده از اینترنت و تلفن، باشگاه ورزشی، تفریح و سرگرمی و دیگر موارد است.

هزینه زندگی در کانادا بسته به سبک زندگی و موقعیت مکانی افراد متفاوت است.

هزینه های زندگی در کانادا ۲۰۲۲

در این بخش طبق داده‌های سایت Number در اکتبر ۲۰۲۲، میانگین هزینه زندگی در کانادا بر اساس فاکتورهای مسکن، خورد و خوراک، حمل و نقل، مراقبت از کودک، پوشاک، و ورزش و سرگرمی آورده شده است.

توجه: در اینجا منظور از میانگین، عددی میانی بین کمترین و بیشترین مقدار هزینه‌های زندگی است. بنابراین در جاهای مختلف کانادا میزان هزینه‌ها می‌تواند کمتر یا بیشتر از مقادیر میانگین باشد.

  • هزینه مسکن در کانادا

میانگین اجاره آپارتمان و خرید خانه در کل کانادا به صورت زیر است:

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

میانگین هزینه آپارتمان ۱ خوابه در مرکز شهر

۱,۵۷۲.۴۲ دلار

هزینه آپارتمان ۱خوابه بیرون از مرکز شهر

۱,۳۳۰.۹۰ دلار

هزینه آپارتمان ۳ خوابه در مرکز شهر

۲,۵۷۸.۱۴ دلار

هزینه آپارتمان ۳ خوابه بیرون از مرکز شهر

۲,۲۳۸.۴۵ دلار

قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر

۸,۸۶۰.۳۴ دلار

قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان بیرون از مرکز شهر

۶,۴۷۹.۳۴ دلار

 

اجاره مسکن در ونکوور یا دیگر شهرهای کانادا

پخش‌کننده صوت

آیتم

هزینه به دلار کانادا

برق، آب، سیستم گرمایشی – سرمایشی، فاضلاب برای آپارتمان ۸۵ متری

۱۷۸.۲۳ دلار

تعرفه موبایل برای یک دقیقه مکالمه داخلی

۰.۳۴ دلار

اینترنت (۶۰ مگابایت بر ثانیه یا بیشتر – داده نامحدود – کابل/ ADSL)

۸۲.۳۸ دلار

  • هزینه رستوران در کانادا

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

وعده غذایی برای یک نفر در رستوران ارزان

۲۰ دلار

وعده غذایی برای ۲ نفر در رستوران متوسط

۸۵ دلار

کاپوچینو

۴.۵۸ دلار

یک عدد نوشابه

۲.۴۱ دلار

بطری کوچک آب

۱.۹۸ دلار

  • هزینه غذا در کانادا

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

شیر (یک لیتری)

۲.۶۱ دلار

نان (۵۰۰ گرم)

۳.۰۹ دلار

برنج سفید (۱ کیلوگرم)

۴.۰۲ دلار

فیله مرغ (۱ کیلوگرم)

۱۴.۲۲ دلار

تخم مرغ (۱۲ عددی)

۳.۹۳ دلار

پنیر محلی (۱ کیلوگرم)

۱۴.۳۶ دلار

موز (۱ کیلوگرم)

۱.۸۲ دلار

سیب (۱کیلوگرم)

۴.۶۶ دلار

پرتقال (۱ کیلوگرم)

۴.۴۳ دلار

کاهو (۱ عدد متوسط)

۲.۸۸ دلار

پیاز (۱ کیلوگرم)

۲.۹۶ دلار

سیب زمینی (۱ کیلوگرم)

۳.۰۶ دلار

گوجه فرنگی (۱ کیلوگرم)

۴.۶۶ دلار

آب (بطری ۱.۵ لیتری)

۲.۲۵ دلار

  • هزینه حمل و نقل

آیتم

متوسط قیمت (دلار کانادا)

بلیط تک سفره

۳.۲۵ دلار

کارت سفر یک ماهه

۱۰۰ دلار

تعرفه استفاده از تاکسی

۴ دلار

تعرفه تاکسی به ازای هر یک کیلومتر

۲ دلار

تعرفه یک ساعت توقف تاکسی (در محل یا در ترافیک)

۳۴ دلار

یک لیتر بنزین

۲ دلار

  • هزینه پوشاک

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

یک عدد شلوار جین

۶۷.۷۶ دلار

یک عدد لباس تابستانی خریداری شده از فروشگاه زنجیره‌ای

۴۶.۶۴ دلار

یک جفت کتانی نایک

۱۰۶.۰۷ دلار

یک جفت کفش چرم مردانه

۱۳۲.۶۳ دلار

  • هزینه ورزش و سرگرمی

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

هزینه ماهیانه باشگاه بدنسازی برای فرد بزرگسال

۵۳.۶۱ دلار

هزینه یک ساعت استفاده از زمین تنیس در آخر هفته ها

۲۲.۰۸ دلار

هزینه بلیط سینما، یک صندلی

۱۴.۹۰ دلار

  • هزینه مراقبت از کودک

آیتم

متوسط قیمت به دلار کانادا

پیش دبستانی یا مهدکودک خصوصی، تمام روز / هزینه ماهیانه برای یک بچه

۱,۰۸۹.۱۸ دلار

مدرسه ابتدایی بین المللی / هزینه سالیانه برای یک بچه

۱۷,۱۵۹.۷۴ دلار

  • حقوق و دستمزد

میانگین حقوق خالص ماهیانه بعد از کسر مالیات، ۴,۱۸۹.۵۳ دلار است.

نمودار هزینه زندگی در کانادا 

در نمودار زیر مخارج زندگی در کانادا به صورت درصد نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید، برای بخش اجاره مسکن و خورد و خوراک باید بیشترین هزینه زندگی در کانادا را بپردازید. هزینه‌های مربوط به استفاده از رستوران، حمل و نقل، خدمات رفاهی، ورزش و سرگرمی و پوشاک در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

 

میانگین هزینه زندگی در کانادا برای یک نفر مجرد و خانواده ۴ نفره در هر ماه در سال ۲۰۲۲ به صورت زیر است:

فرد مجرد

  • متوسط هزینه زندگی در کانادا بدون در نظر گرفتن اجاره خانه: ۱,۱۲۵ دلار کانادا
  • متوسط هزینه زندگی در کانادا با در نظر گرفتن اجاره آپارتمان ۱خوابه بیرون از مرکز شهر: ۲,۲۶۲ هزار دلار

خانواده ۴ نفره

  • میانگین هزینه زندگی در کانادا بدون در نظر گرفتن اجاره خانه: ۴,۰۳۳ هزار دلار کانادا
  • میانگین هزینه زندگی در کانادا با در نظر گرفتن اجاره آپارتمان ۳ خوابه بیرون از مرکز شهر: ۵,۸۸۷ هزار دلار

 

هزینه ماهانه زندگی در کانادا

در این بخش هزینه ماهانه زندگی در کانادا در سال ۲۰۲۲ را بررسی می‌کنیم. هزینه‌ها بر اساس زندگی ۱ نفر مجرد و زندگی خانواده ۴ نفره در شهرهای مختلف کانادا دسته بندی شده‌اند. 

 

 

 

 

 

هزینه یک ماه زندگی در کانادا برای ۱ نفر مجرد

شهر

استان

هزینه ماهیانه زندگی در کانادا به جز اجاره خانه

هزینه ماهیانه اجاره خانه در کانادا (آپارتمان ۱ خوابه خارج از مرکز شهر)

هزینه ماهیانه زندگی در کانادا با اجاره خانه

تورنتو

انتاریو

۱,۲۲۴.۸۹ دلار

۱,۶۸۴.۲۱

۲,۹۰۹.۱

ونکوور 

بریتیش کلمبیا

۱,۱۷۰

۱,۶۷۱.۳۷

۲,۸۴۱.۳۷

هالیفاکس

نوا اسکوشیا

۱,۲۱۱.۸

۱,۰۳۹.۶۳

۲,۲۵۱.۴۳

کلگری

آلبرتا

۱,۱۷۲.۹۵

۱,۰۶۶.۷۳

۲,۲۳۹.۱۲

ساسکاتون

ساسکاچوان

۱,۱۶۵.۲۳

۹۶۰.۵۸

۲,۱۲۵.۸۱

وینیپگ

مانیتوبا

۱,۱۲۸.۵۶

۹۸۹.۳۳

۲,۱۱۷.۸۹

شارلوت تاون

جزیره پرنس ادوارد

۱,۲۳۳.۷۶

۸۴۵.۵۶

۲۰۷۹.۳۲

مونکتون

نیوبرانزویک 

۱,۲۱۰.۱۶

۸۳۹.۵۹

۲,۰۴۹.۷۵

مونترال 

کبک

۱,۰۹۷.۵۴

۹۰۰.۶۵

۱,۹۹۸.۱۹

سنت جان

نیوفاندلند و لابرادور

۱,۲۶۳.۰۲

۷۱۳.۸۹

۱,۹۷۶.۹۱

هزینه یک ماه زندگی در کانادا برای خانواده ۴ نفره

شهر

استان

هزینه ماهیانه زندگی در کانادا به جز اجاره خانه

هزینه ماهیانه اجاره خانه در کانادا (آپارتمان ۳ خوابه خارج از مرکز شهر)

هزینه ماهیانه زندگی در کانادا با اجاره خانه

تورنتو

انتاریو

۴,۴۳۱.۸۴

۲,۶۳۵.۴۲

۷,۰۶۷.۲۶

ونکوور 

بریتیش کلمبیا

۴,۲۹۹

۲,۹۵۷.۱۹

۷,۲۵۶.۱۹

هالیفاکس

نوا اسکوشیا

۴,۳۴۷.۰۱

۱,۵۸۸.۴۸

۵,۹۳۵.۴۹

کلگری

آلبرتا

۴,۱۷۸.۹۷

۱,۷۷۱.۴۵

۵,۹۵۰.۴۲

ساسکاتون

ساسکاچوان

۴,۰۲۴.۸۷

۱,۵۱۳.۸۹

۵,۵۳۸.۷۶

وینیپگ

مانیتوبا

۴,۰۰۷.۵۶

۱,۵۴۸.۱۶

۵,۵۵۵.۷۲

شارلوت تاون

جزیره پرنس ادوارد

۴,۴۱۸.۰۶

۱,۳۳۱.۲۵

۵,۷۴۹.۳۱

مونکتون

نیوبرانزویک 

۴,۳۶۵.۹۳

۱,۳۴۶.۶۷

۵,۷۱۲.۶

مونترال

کبک

۴,۰۳۵.۴۹

۱,۵۶۰.۶

۵,۵۹۶.۰۹

سنت جان

نیوفاندلند و لابرادور

۴,۴۴۶.۴۸

۱,۱۶۸.۷۵

۵,۶۱۵.۲۳

هزینه‌ های زندگی در شهرهای کانادا ۲۰۲۲

هزینه های زندگی در شهرهای کانادا بر اساس داده‌های سایت WOWA در ادامه مقاله آورده شده است:

هزینه‌‌ زندگی در ونکوور

هزینه‌ زندگی در تورنتو

هزینه‌‌ زندگی در مونترال

هزینه‌‌ زندگی در کلگری

هزینه‌‌ زندگی در اتاوا

هزینه‌‌ زندگی در ساسکاتون

هزینه‌‌ زندگی در کبک سیتی

هزینه‌‌ زندگی در وینیپگ

هزینه‌‌ زندگی در ادمونتون

هزینه‌‌ زندگی در هالیفاکس

هزینه‌‌ زندگی در ویکتوریا

هزینه‌‌ زندگی در وینزر

هزینه‌‌ زندگی در رجاینا

مقایسه هزینه زندگی در ونکوور و تورنتو

طبق داده‌های سایت Number ، هزینه زندگی در شهر ونکوور بیشتر از هزینه زندگی در تورنتو کانادا است. در ادامه مقاله تفاوت قیمت‌ها را در این دو شهر محبوب کانادا بیان می‌کنیم.

  • هزینه‌های مصرف کننده در شهر ونکوور ۱.۱۳% بیشتر از شهر تورنتو کانادا است (بدون محاسبه اجاره مسکن)
  • هزینه‌های مصرف کننده شامل هزینه اجاره مسکن در ونکوور ۵.۵۵% بیشتر از شهر تورنتو است. 
  • هزینه‌های اجاره مسکن در ونکوور ۱۳.۱۰% بیشتر از شهر تورنتو است. 
  • هزینه‌ رستوران در ونکوور ۳.۱۷% بیشتر از شهر تورنتو است. 
  • هزینه مواد غذایی در ونکوور ۵.۴۷% بیشتر از شهر تورنتو است.
  • قدرت خرید محلی در ونکوور ۱۱.۲۰% بیشتر از شهر تورنتو است.
  •  

اجاره مسکن

 

اجاره ماهیانه مسکن

 

قیمت در تورنتو (دلار کانادا)

قیمت در ونکوور (دلار کانادا)

تفاوت قیمت (درصد)

آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر

 

۲,۱۸۰.۹۴ دلار

۲,۳۶۳.۲۴ دلار

۸.۳۶% +

آپارتمان یک خوابه بیرون از مرکز شهر

 

۱,۸۷۹.۳۶ دلار

۱,۹۹۶.۳۴ دلار

۶.۲۲% +

آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر

 

۳,۵۷۲.۹۵ دلار

۴,۵۰۹.۷۶ دلار

۲۶.۲۲% +

آپارتمان سه خوابه بیرون از مرکز شهر

 

۳,۰۰۴.۲۸ دلار

۳,۱۶۱.۵۱ دلار

۵.۲۳% +

خدمات رفاهی (Utilities)

رستوران

مواد غذایی

حمل و نقل

پوشاک

ورزش و سرگرمی

مراقبت از کودک

هزینه های زندگی در استان های کانادا

هر استان کانادا متشکل از چندین شهر است. ممکن است هزینه زندگی در یکی از شهرها بالا باشد ولی در دیگر شهرهای آن استان هزینه زندگی کمتر باشد. وقتی از هزینه های زندگی در استان های کانادا صحبت می‌کنیم، منظور میانگینی از هزینه زندگی در همه شهرهای آن استان است. بنابراین میانگین هزینه زندگی در یک شهر از یک استان خاص با میانگین هزینه زندگی در کل آن استان متفاوت است.

هزینه‌‌ زندگی در بریتیش کلمبیا

هزینه‌‌ زندگی در انتاریو

هزینه‌‌ زندگی در کبک

هزینه‌‌ زندگی در آلبرتا

هزینه‌‌ زندگی در نیوبرانزویک

هزینه‌‌ زندگی در مانیتوبا

هزینه‌‌ زندگی در ساسکاچوان

هزینه‌‌ زندگی در نوا اسکوشیا

هزینه‌‌ زندگی در جزیره پرنس ادوارد

هزینه‌‌ زندگی در نیوفاندلند و لابرادور

مقایسه هزینه زندگی در کانادا و دیگر کشورها

در جدول زیر که برگرفته از آمار سایت  Number در اواسط سال ۲۰۲۲ است، شاخص هزینه زندگی با شاخص اجاره مسکن* در ۳۵ کشور دنیا را مشاهده می‌کنید. این شاخص‌ نسبت به شهر نیویورک سیتی آمریکا است. به این معنی که برای نیویورک سیتی این شاخص باید ۱۰۰ (%) باشد. بنابراین اگر شاخص هزینه زندگی با شاخص اجاره مسکن در شهری ۱۲۰ باشد، یعنی هزینه زندگی و هزینه اجاره مسکن در آن شهر ۲۰ درصد گران تر از شهر نیویورک سیتی است. 

کشورها از بیشترین تا کمترین میزان شاخص هزینه زندگی با شاخص اجاره مسکن چیده شده‌اند که از بین آنها کانادا با شاخص زندگی ۵۲.۷۴ رتبه ۱۸ ۱م را دارد. بنابراین طبق این آمار میانگین هزینه زندگی و هزینه اجاره مسکن در کانادا تقریبا ۳۱ درصد ارزان تر از نیویورک سیتی آمریکا است

*شاخص هزینه زندگی با شاخص اجاره مسکن: منظور از این شاخص، بیان یک مقیاس تقریبی از قیمت کالاهای مصرفی از جمله خواروبار، قیمت رستوران، حمل و نقل، آب و برق، گاز و قیمت اجاره یا رهن مسکن است.

توجه

  • به این نکته دقت کنید که در کشورهایی که شاخص هزینه زندگی و شاخص اجاره مسکن در آنها بالا است، اگر قدرت خرید مردم در آنها بالا باشد، پس بنابراین بالا بودن هزینه زندگی و هزینه اجاره مسکن برای آنها نگران کننده نیست و از رفاه اقتصادی برخوردار هستند مانند کشور سوئیس که رتبه ۲ در جدول را دارد.
  • از طرف دیگر، اگر در کشوری شاخص هزینه زندگی و شاخص اجاره مسکن بالا باشد، ولی قدرت خرید مردم آن کشور پایین باشد، آن کشور دچار مشکلات اقتصادی است مانند کشور برمودا که رتبه ۱ را در جدول دارد.

رتبه

کشور

شاخص هزینه زندگی + شاخص اجاره مسکن

۱

برمودا

۱۲۱.۳۹

۲

سوئیس

۸۱.۷۳

۳

هنگ کنگ

۷۲.۴۸

۴

سنگاپور

۷۲.۴۳

۵

جرسی

۶۸.۴۸

۶

باهاما

۶۴.۵۵

۷

ایسلند

۶۲.۴۳

۸

لوکزامبورگ

۶۰.۶۴

۹

نروژ

۵۹.۵۹

۱۰

ایالات متحده

۵۸.۹۵

۱۱

گرنزی

۵۸.۸۵

۱۲

اسرائیل 

۵۶.۱۹

۱۳

ایرلند

۵۶.۰۰

۱۴

باربادوس

۵۵.۷۱

۱۵

قطر

۵۵.۷۱

۱۶

استرالیا

۵۴.۸۶

۱۷

ماکائو

۵۳.۲۸

۱۸

کانادا

۵۲.۷۴

۱۹

دانمارک

۵۲.۲۱

۲۰

هلند

۵۱.۳۷

۲۱

نیوزیلند

۵۰.۱۵

۲۲

امارات متحده عربی

۴۸.۱۸

۲۳

بریتانیا

۴۶.۴۲

۲۴

فرانسه

۴۶.۲۰

۲۵

لبنان

۴۵.۷۸

۲۶

اتریش

۴۴.۴۴

۲۷

پورتوریکو

۴۴.۱۳

۲۸

فنلاند

۴۳.۸۳

۲۹

آلمان

۴۳.۸۳

۳۰

سوئد 

۴۳.۳۵

۳۱

بلژیک

۴۳.۱۴

۳۲

کره جنوبی

۴۲.۹۴

۳۳

ژاپن

۴۲.۸۳

۳۴

مالتا

۴۱.۹۹

۳۵

مالدیو

۴۱.۶۱

هزینه زندگی ایرانیان در کانادا

تمام مخارج زندگی در کانادا که در این مقاله به آنها اشاره شد شامل همه مهاجران و از جمله ایرانیان می‌شود. به دلیل بالا بودن قیمت دلار در ایران و تبدیل ریال به دلار کانادا، خرج زندگی در کانادا برای ایرانیان بالا است. با این حال، بسیاری از ایرانیانی که برای مهاجرت به این کشور اقدام می‌کنند از لحاظ مالی توانایی پرداخت مخارج زندگی خود را دارند. 

ایرانیانی که از طریق تحصیل به کانادا مهاجرت می‌کنند، با انجام کار پاره وقت دانشجویی و دریافت بورسیه تحصیلی تا حد زیادی می‌توانند هزینه‌های زندگی خود را پوشش دهند. ایرانیانی هم که از طریق کار و گرفتن جاب آفر به این کشور مهاجرت می‌کنند، در بیشتر مواقع درآمدی معادل درآمد خود مردم کانادا دریافت می‌کنند که با آن می‌توانند هزینه های زندگی خود را به طور کامل تامین کنند.

 

 

 

 

 

بورسیه تحصیلی کانادا

دانشجویانی که تمایل دارند در کانادا تحصیل کنند، اما به حمایت مالی نیاز دارند، می‌توانند از طریق بورس تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی در کانادا کمک مالی دریافت کنند. سازمان‌های مختلفی دانشجویان خارجی را بورسیه می‌کنند که از آن جمله می‌توان سازمان‌های حکومت فدرال و استانی، سازمان‌های غیردولتی و دانشگاه‌ها  را نام برد.

 انتخاب رشته تحصیلی

مرحله بعدی در فرایند تحصیل در کانادا انتخاب رشته است. سیستم آموزشی کانادا تقریباً سی هزار دوره را در مقاطع لیسانس و تحصیلات تکمیلی ارائه می‌دهد که بیش از 600 رشته دانشگاهی مختلف را پوشش می‌دهند. انتخاب رشته تحصیلی تا حد زیادی به اهداف، مقطع، پیشینه تحصیلی‌ و حوزه تحصیلی‌تان بستگی دارد.

فهرستی از بهترین رشته‌های تحصیلی کانادا 

طراحی گرافیک و انیمیشن

رشته گرافیک و انیمیشن دانشجویان میتوانند این رشته را در دانشگاه یا کالج های کانادا بگذرانند.

سلامت

مهندسی

فناوری اطلاعات (IT)، علوم رایانه و علم داده

مدیریت مالی و حسابداری

اقتصاد

بیوتکنولوژی

رسانه‌ و روزنامه‌نگاری

کشاورزی، جنگلداری و علوم غذایی

آشپزی

MBA

تربیت بدنی

مهمان‌نوازی

جرم‌شناسی

طراحی داخلی

موسیقی

پرستاری

 انتخاب کالج یا دانشگاه و شهر محل تحصیل

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، رشته‌های دانشگاهی فراوانی در کانادا ارائه می‌شود. این رشته‌ها در 223 دانشگاه دولتی و خصوصی و 213 مؤسسه و کالج در کانادا ارائه می گردند. انتخاب بهترین کالج یا دانشگاه برای ادامه تحصیل در کانادا نقش مهمی در آینده‌تان که تحصیل به کاناداست دارد. اما با توجه به سوابق تحصیلی‌تان ممکن است انتخاب دانشگاه‌های برتر به نفع‌تان نباشد. از سوی دیگر انتخاب مؤسسه تحصیلی پایین‌تر از حد متوسط نیز شانس گرفتن ویزای تحصیلی را به خطر می‌اندازد. به‌علاوه انتخاب بهترین شهر کانادا در کاهش هزینه‌ها مؤثر است و حتی کمک‌تان می‌کند خود را راحت‌تر با جامعه جدید تطبیق دهید.

 

دانشگاه های برتر کانادا

شماری از بهترین دانشگاه‌های جهان در کاناداست. سطح آموزش در این کشور در بالاترین سطح است و دانشگاه‌ها تحت نظارت دائمی هستند تا از کیفیت بالای آموزش و ارائه آموزش در سطح جهانی اطمینان حاصل شود. ده دانشگاه برتر کانادا و رتبه‌شان در رده‌بندی‌های جهانی را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

دانشگاه

دانشگاه تورنتو

دانشگاه بریتیش کلمبیا

دانشگاه مک‌گیل

دانشگاه مک‌مستر

دانشگاه مونترال

دانشگاه آلبرتا

دانشگاه اتاوا

دانشگاه کلگری

دانشگاه سایمون فریزر

دانشگاه واترلو

دانشگاه‌های برتر کانادا هنگام ثبت‌نام بسیار سخت‌گیراند و مدارک خاصی را از دانشجویان می‌خواهند.

کالج های برتر کانادا

 

https://www.transitabroad.com/canada-top-10-college-rankings

 

 

 

POINTS/10

 

Rank

SDS College

City, Province

Location

Infrastructure

Faculty

Job Placements

Student Satisfaction

OVERALL POINTS

1.

SENECA COLLEGE 

Toronto (GTA), ON

10

9

9

9

9

46

2.

GEORGE BROWN COLLEGE

Toronto (GTA), ON

10

8

9

9

9

45

3.

DOUGLAS COLLEGE

Vancouver, BC

9

8

9

9

9

44

4

CONESTOGA COLLEGE

Kitchener, ON

8

9

9

8

9

43

5

HUMBER COLLEGE

Toronto (GTA), ON

10

8

8

8

8

42

6

CENTENNIAL COLLEGE

Toronto (GTA), ON

10

9

8

7

7

41

7

FANSHAWE COLLEGE

London. ON

8

8

8

8

8

40

8

LAMBTON COLLEGE TORONTO

Toronto (GTA), ON

10

6

7

8

8

39

9

LANGARA COLLEGE

Vancouver, BC

9

8

8

6

7

38

10

VANCOUVER COMMUNITY COLLEGE

Vancouver, BC

9

9

7

6

6

37

 

 

شهرهای دانشجویی کانادا

 

شهرهای دانشجویی کانادا بسیار ارزان‌تر اند و  تسهیلات رفاهی بهتری برای دانشجویان دارند. به‌علاوه، شهرهای دانشجویی در استان‌هایی که برنامه‌های مهاجرتی دارند واقع شده‌اند و از این نظر هم برای دانشجویان خارجی ایده‌آل‌ اند. تحصیل در  یکی از شهرهای دانشجویی کانادا مسیرتان را به سوی گرفتن اقامت دائم پس از فارغ‌التحصیلی هموار می‌کند و در عین‌ حال هزینه‌های زندگی را در دوران تحصیل در به شدت کاهش می‌دهد.

فهرستی از بهترین شهرهای دانشجویی کانادا

  • تورنتو، انتاریو
  • مونترال، کبک
  • ونکوور، بریتیش کلمبیا
  • اتاوا، انتاریو
  • وینیپگ، منیتوبا
  • کبک سیتی، کبک
  • ویکتوریا، بریتیش کلمبیا
  • هالیفاکس، نوااسکوشیا

ساسکاتون، ساسکاچوان

سنت جانز، نیوفاندلند و لابرادور

رجینا، ساسکاچوان

کلگری، آلبرتا

ویندزور، انتاریو

ادمونتون، آلبرتا

شارلوت تاون، جزیره پرنس ادوارد

 

 آماده سازی مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش از دانشگاه ها و کالج های کانادا

 

گام بعدی پس از انتخاب رشته موردعلاقه و تهیه فهرستی از دانشگاه‌های مناسب این است که برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها درخواست پذیرش بفرستید. البته قبل از اپلای باید مدارک و اسناد خاصی را که برای تکمیل فرایند لازم است، جمع‌آوری کنید.

  • مدرک تحصیلی و ریزنمرات: سوابق تحصیلی‌تان را از کلاس دوازدهم (دیپلم دبیرستان) تا بالاترین مقطع تحصیلی باید جمع‌آوری کنید.
  • نمره آزمون مهارت زبان انگلیسی: دانشجویان خارجی باید مدرکی دال بر مسلط بودن به زبان انگلیسی ارائه کنند. به این منظور، می‌توانید در یکی از آزمون‌های زیر شرکت کنید:
    • آیلتس
    • تافل
  • اگر برای تحصیل در رشته‌ای که به زبان فرانسوی تدریس می‌شود، درخواست می‌دهید، باید مدرک تسلط بر زبان فرانسوی مانند TCF، TEF، DELF و DALF داشته باشید.
  • رزومه (CV) به‌روز: باید رزومه (CV) به‌روزی داشته باشید که حاوی تمام سوابق تحصیلی، تجارب حرفه‌ای، مهارت‌ها، اهداف و … باشد.
  • ارزیابی صلاحیت آموزشیبرای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در برخی مقاطع تحصیلی و یا رشته‌ها، باید سندی ارائه کنید که مدرک، دیپلم یا گواهی‌نامه ایرانی‌تان معتبر بوده و معادل مدرک کانادایی است.

 اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا

.1 انتخاب رشته

در نخستین گام لازم است که رشته مناسب را انتخاب کنید. تقریباً تمام رشته‌ها در کانادا به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. چه دانشجوی مقطع لیسانس باشید، چه فوق لیسانس از میان رشته‌های مختلف حق انتخاب دارید. کانادا در سراسر جهان به برگزاری دوره‌های فراوانی در زمینه‌های متنوع مانند علوم انسانی، کسب و کار و علوم مشهور است. توجه کنید: که انتخاب رشته‌های پرطرفدار در کانادا بعداً در یافتن کار کمک‌تان خواهد کرد.

.2 آماده کردن مدارک

از جمله مدارک اصلی که معمولاً تمام دانشگاه‌های کانادا آنها را مطالبه می‌کنند، می‌توان به انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه و (در صورت مرتبط بودن) پرتفولیوی کارهای قبلی‌تان اشاره کرد. همچنین دانشگاه‌ها مدرکی می‌خواهند که اثبات کند دوره‌های تحصیلی قبلی را با موفقیت به پایان رسانده‌اید؛ برای این منظور اگر می‌خواهید در دوره لیسانس ثبت‌نام کنید، ریزنمرات رسمی را از دبیرستان‌تان بگیرید و اگر می‌خواهید در مقطع فوق لیسانس یا بالاتر ادامه تحصیل بدهید، ریزنمرات را از دانشگاه قبلی‌تان بگیرید. اگر انگلیسی زبان مادری‌تان نیست، باید در آزمون مهارت در زبان انگلیسی نیز شرکت کنید.

  1. بررسی شرایط ثبت‌نام

ممکن است هر دانشگاه مدارک خاصی را از دانشجویان بخواهد. برای مطلع شدن از شرایط و مدارک خاص ثبت‌نام به وب‌سایت دانشگاه مراجعه کنید و اگر سؤالی داشتید با دفتر مرتبط دانشگاه تماس بگیرید. فراموش نکنید که بهترین دانشگاه‌های کانادا معمولاً شرایط سخت‌گیرانه‌ای برای پذیرش دانشجویان دارند. درخواست‌های پذیرش و ثبت‌نام در کانادا توسط دانشگاه موردنظر بررسی می‌شود. دانشجویان آینده می‌توانند هم‌زمان برای چند رشته و دانشگاه مختلف درخواست پذیرش ارسال کنند.

.4 ارسال درخواست پذیرش

اکثر درخواست‌های پذیرش از طریق سیستم پذیرش اینترنتی دریافت می‌شود. فرم درخواست پذیرش در وب‌سایت هر دانشگاه در دسترس است. دانشجویان غالباً باید مبلغی را برای بررسی درخواست‌شان تحت عنوان هزینه اپلای بپردازند. مدارک لازم را پس از تکمیل کردن فرم درخواست ضمیمه فرم کنید یا برای پست کردن به دانشگاه آماده کنید.

برای پرداخت هزینه پذیرش دانشگاه‌های مختلف باید به یک کارت اعتباری دسترسی داشته باشید.

.5 انتظار برای نتیجه درخواست پذیرش

نتایج درخواست پذیرش غالباً تا پایان بهار اعلام می‌شود. اگر دانشگاه خصوصی انتخاب کرده باشید، معمولاً از شما خواسته می‌شود که شهریه ترم اول را بپردازید. در غیر این‌ صورت دانشگاهی که برای ادامه تحصیل انتخاب کرده‌اید، نامه پذیرش رسمی، تأییدیه پذیرش برای دریافت ویزا و دیگر اطلاعات کاربردی لازم درباره تحصیل در کانادا را برای‌تان ارسال خواهد کرد.

.6 درخواست ویزای دانشجویی

فرایند درخواست ویزا را در اولین فرصت پس از پذیرش گرفتن از یکی از دانشگاه‌های کانادا شروع کنید. چون اخذ ویزا ممکن است تا چهار ماه طول بکشد و به چند سند مهم برای دریافت ویزا نیاز دارید، بهتر است اصلاً زمان را هدر ندهید. دانشجویان کشورهای خارجی اجازه ورود و اقامت در کانادا را ندارند، مگر آن‌که ویزای مناسب داشته باشند.

 

 

 آماده سازی مدارک ویزای تحصیلی کانادا

بسیار مهم است که پس از دریافت نامه پذیرش فوراً برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید. زمان رسیدگی به درخواست های ویزای تحصیلی کانادا متغیر است و ممکن است رسیدگی به درخواست‌های متقاضیان در زمان‌های شلوغ، به‌ویژه در ماه‌های تابستان، با تأخیر انجام شود. دانشجویان برای آن‌که جهت ارسال درخواست ویزای تحصیلی در کانادا واجد شرایط شناخته شوند، باید از یکی از مؤسسه‌های آموزشی منتخب (DLI) کانادا نامه پذیرش بگیرند. همچنین دانشجو باید گواهی تمکن مالی ارائه بدهد و ثابت کند که بودجه کافی را برای پردخت شهریه سال اول، مخارج زندگی و هزینه رفتن به کانادا و برگشت به کشور خود را دارد.

همچنین از متقاضیان انتظار می‌رود که مدارک لازم را هنگام درخواست اجازه تحصیل در کانادا ارائه بدهند. برای اخذ اجازه تحصیل در کانادا به مدارک زیر نیاز دارید:

  • نامه پذیرش از یکی از مؤسسه‌های آموزشی منتخب که دوره‌های تحصیلات عالی را برگزار می‌کنند.
  • ریزنمرات دبیرستان یا آخرین مقطع تحصیلی دانشگاهی
  • نتیجه آزمون زبان: نمره آیلتس 6.0 یا بالاتر در هر بخش (خواندن، شنیدن، نوشتن و صحبت کردن) یا نمره 7.0 یا بالاتر از هر بخش آزمون TEF که معادل معیار زبان کانادایی (CLB) است.
  • رسید پرداخت شهریه سال اول
  • متقاضی در زمان درخواست برای اخذ ویزای کانادا باید خارج از کانادا ساکن باشد.
  • معاینه پزشکی قبل از اپلای (در صورت لزوم)
  • گواهی عدم سوءپیشینه قبل از اپلای 
  • صورت‌حساب بانکی با موجودی حداقل 15,000 دلار کانادا
  • CAQ: در صورتی که قصد تحصیل در کبک داشته باشید.

 

 

 اخذ ویزای تحصیلی کانادا

پس از اخذ پذیرش از یکی از موسسات آموزشی کانادا، زمانی پذیرش‌تان تأیید می‌شود و اجازه پیدا می‌کنید برای تحصیل به کانادا بروید که ویزای تحصیلی بگیرید. اولین کاری که باید انجام بدهید، این است که در وب‌سایت اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) یک حساب کاربری ایجاد کنید و درخواست‌تان را به صورت الکترونیکی ارسال کنید. به این نکته دقت کنید که وقتی به صورت اینترنتی درخواست می‌دهید، علاوه بر هزینه ویزا، باید هزینه‌های خدمات VFS Global) بیومتریک( را نیز پرداخت کنید. هزینه رسیدگی به درخواست ویزای تحصیلی در تمام موارد غیرقابل‌استرداد و برای هر فرد معادل 150 دلار کاناداست. هزینه VFS نیز 85 دلار کاناداست. برای پرداخت این هزینه‌ها باید کارت اعتباری معتبر داشته باشید.

پس از آن باید اثر انگشت‌تان را در مرکز درخواست ویزا (VAC) ثبت کنید.  نزدیک‌ترین مراکز VAC به ایران در شهرهای استانبول، آنکارا و دوبی قرار دارند. لازم است ابتدا از مرکز وقت بگیرید و در روز مقرر به VAC بروید و اطلاعات بیومتریک را ارائه بدهید. اطلاعات بیومتریک‌تان ظرف یک روز در پروفایل‌تان در سایت IRCC به‌روزرسانی خواهد شد. اگر درخواست اجازه تحصیل‌تان تأیید شود، از شما خواسته می‌شود که اصل پاسپورت‌تان را به نزدیک‌ترین VAC پست کنید و منتظر صدور ویزای کانادا بمانید. می‌توانید از خدمات پیکاپ ویزای کانادا اپلای استار نیز بهره بگیرید.

 ورود به کانادا

پس از آن که اجازه ورود به کانادا به شما داده شد و ویزای‌تان را دریافت کردید، باید برای سفر به کانادا آماده شوید. خرید بلیط هواپیما، بیمه دانشجویی در کانادا و اجاره آپارتمان یا رزرو هتل بخشی از کارهایی است که برای آماده شدن باید قبل از سفر انجام بدهید.

پس از ورود به کانادا باید با افسر مرزی در فرودگاه صحبت کنید و استادی پرمیت خود را در نقطه مرزی ورود به کانادا دریافت کنید. توجه داشته باشید که باید نامه POE ) نامه مرز ورودی) را به افسر مرزی ارائه بدهید، پس حتماً نامه را دم دست بگذارید.

یکی از اولین کارهایی که پس از ورود به کانادا باید انجام بدهید، گرفتن سیم کارت و SIN ) شماره بیمه اجتماعی) است؛ با داشتن کد SIN می‌توانید در زمان تحصیل در کانادا کار هم بکنید. در نهایت باید به کالج یا دانشگاه موردنظر مراجعه کنید، فرایند ثبت‌نام‌تان را نهایی کنید و مدارک ثبت‌نام را دریافت کنید.

 کار کردن هنگام تحصیل در کانادا

دولت کانادا تغییراتی را در سال 2014 در قوانین ویزای تحصیلی کانادا ایجاد کرد. براساس این تغییرات، اکثر ویزاهای تحصیلی و استادی پرمیت‌ها به طور خودکار اجازه کار کردن در زمان تحصیل را نیز به دانشجویان بین‌المللی می‌دهند. اکثر ویزاهای تحصیلی کانادا به دانشجویان بین‌المللی تمام‌وقت این اجازه را می‌دهد که در طول ترم تا 20 ساعت در هفته کار کنند و در زمان تعطیلی دانشگاه کار تمام‌وقت انجام بدهند.

دانشجویان خارجی می‌توانند حین تحصیل در کانادا در محیط دانشگاه یا خارج از آن کار کنند و باید شرایط خاصی داشته باشند تا بتوانند به عنوان دانشجو استخدام شوند.

کارشناسان اپلای استار می‌توانند به دانشجویان تازه‌وارد کمک کنند تا اولین کارشان را در کانادا پیدا کنند.  بیشتر درباره فرصت‌های شغلی برای دانشجویان بین‌المللی در کانادا با ما تماس

 کار کردن در کانادا پس از فارغ‌التحصیلی (PGWP)

ویزای کار پس از فارغ‌التحصیلی (PGWP) به دانشجویان بین‌المللی‌ای داده می‌شود که تحصیلات عالی‌شان را به پایان رسانده‌اند. دانش‌آموختگان با این مجوز می‌توانند تجربه شغلی ارزشمندی را در کانادا به دست بیاورند. دانش‌آموختگان مؤسسه‌های آموزشی منتخب و معتبر کانادایی شرایط لازم را برای درخواست PGWP دارند تا با در دست داشتن PGWP بتوانند اجازه کار برای هر کارفرمایی را دریافت کنند و تجربه شغلی ارزشمندی را در کانادا کسب کنند.

اجازه کار پس از فارغ‌التحصیلی می‌تواند به مدت هشت ماه تا سه سال معتبر باشد. اگر متقاضی کمتر از 8 ماه در کانادا درس خوانده باشد، PGWP به او داده نمی‌شود. مدت اعتبار PGWP براساس یک قاعده کلی مشابه مدت زمان تحصیل متقاضی و حداکثر سه سال است.

مدت زمان تحصیل در کانادا

مدت اعتبار PGWP

lکمتر از 8 ماه

 اجازه کار پس از فارغ‌التحصیلی به دانشجو تعلق نمی‌گیرد 

بین 8 تا 24 ماه

معادل طول دوره تحصیلی

بیش از 24 ماه

3 سال

 اقامت دائم پس از تحصیل در کانادا

بسیاری از دانشجویان بین‌المللی پس از فارغ‌التحصیل شدن علاقه‌منداند که برای همیشه در کانادا بمانند. خوشبختانه دانشجویان خارجی روش‌های بسیاری برای گرفتن اقامت دائم کانادا دارند.

برنامه‌های مهاجرتی کانادایی فراوانی در دسترس دانشجویان بین‌المللی قرار دارد که اخذ اقامت دائم پس از فارغ‌التحصیلی را برای‌شان ممکن می‌سازد.  اگرچه عملکرد این برنامه‌ها با هم متفاوت است و شرایط دیگری علاوه بر فارغ‌التحصیلی دارند، برنامه‌های زیر روش‌های سریعی را برای گرفتن اقامت دائم در اختیار دانش‌آموختگان بین‌المللی می‌گذارد:

  • کلاس تجربه کانادایی
  • برنامه نیروی کار ماهر فدرال
  • برنامه نامزدهای استانی
  • روش‌های مهاجرت به کبک