انواع ویزای کانادا | ویزا‌های اقامت موقت و دائم کانادا کدام‌اند؟

ویزای کانادا:

ویزای کانادا یک مهر روی پاسپورت شما می‌باشد که اجازه ورود به کشور کانادا را برای شما صادر می‌کند. ویزای کانادا یک مجوز برای سفر به کشور کانادا است که از طریق آن به طور قانونی قادر خواهید بود به طور موقت یا دائمی در این کشور سکونت کنید. دریافت ویزای کانادا بدین معناست که کنسولگری یا سفارت کانادایی در کشور شما تصمیم می‌گیرد که آیا شما واجد شرایط سفر به کشور کانادا هستید یا خیر و اینکه تمام مدارک مورد نیاز را برای ورود به کشور کانادا فراهم کرده باشید. از آنجا که شما ممکن است به دلایل مختلف به کشور کانادا سفر کنید انواع مختلف ویزای کانادا نیز وجود دارد. در این مقاله با انواع ویزای کانادا آشنا خواهیم شد.

چه کسی به ویزای کانادا نیاز دارد؟

برخی از کشورها از نیاز به ویزای کانادا یا مجوز الکترونیکی سفر معاف هستند و برای ورود به کشور کانادا به ویزا نیاز ندارند، اما اگر شما عضوی از این کشورها نباشید برای ورود به این کشور حتماً باید ویزای این کشور را دریافت کنید. افراد بیش از ۱۴۸ کشور مختلف دنیا برای تفریح، کار یا مهاجرت به کانادا به ویزا نیاز دارند.

معرفی انواع ویزای کانادا

به طور کلی انواع ویزای کانادا به دو طبقه دسته‌بندی می‌شوند:

  • ویزای اقامت موقت کانادا
  • ویزای اقامت دائم کانادا

ویزاهای موقت به صاحبان خود اجازه می‌دهند برای مدت زمان محدود و برای اهداف گردشگری، دیدار خانواده، تحصیل یا کار در کانادا اقامت داشته باشند. ویزاهای اقامت دائم به صاحبان خود اجازه می‌دهند تا به طور دائم برای کار در این کشور اقامت کنند و مسیری برای دریافت شهروندی کانادا می‌باشد. هر یک از این ویزاهای کانادا به گروه‌های دیگر نیز دسته بندی می‌شوند که در این بخش از مقاله قصد داریم با انواع ویزای کانادا برای اقامت موقت یا اقامت دائم آشنا شویم.

ویزاهای اقامت موقت کانادا:

ویزاهای اقامت موقت کانادا به فرد اجازه می‌دهد تا برای مدت زمان معینی که توسط کنسولگری کانادا تعیین می‌شود در کانادا اقامت داشته باشند. مدت اعتبار این ویزاها اغلب ۶ ماه می‌باشد. اگرچه ویزای اقامت موقت کانادا می تواند یک بار ورود یا چند بار ورود باشد. ویزای اقامت موقت کانادا یک بار ورود به فرد اجازه می‌دهد تنها یک بار وارد کشور کانادا شود برای ۶ ماه در این کشور اقامت کند و سپس به کشور خود بازگردد. یک ویزای چند بار ورود به شخص اجازه می‌دهد تا زمانی که ویزا اعتبار دارد چندین بار وارد کشور کانادا شود و به طور موقت در این کشور اقامت کند.

انواع ویزای کانادا که اقامت موقت در این کشور را برای شما میسر می‌سازد به چند دسته طبقه‌بندی می‌شود. در ادامه با انواع مختلف ویزای کانادا برای اقامت موقت آشنا خواهید شد:

ویزای تحصیلی کانادا:

یکی از انواع ویزای کانادا ویزای تحصیلی این کشور می‌باشد، این نوع ویزا به افرادی اعطا می‌شود که از طرف یکی از دانشگاه‌های کانادا برای تکمیل تحصیلات خود پذیرفته می‌شوند اهدا می‌شود. اگر قصد دارید برای کمتر از ۶ ماه در کانادا تحصیل کنید، می‌توانید یک ویزای عموی دریافت کنید، اما برای تحصیلات بیشتر از ۶ ماه به ویزای تحصیلی نیاز پیدا خواهید کرد.

هزینه های ویزای تحصیلی در کانادا:

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا در دو مرحله نیاز به پرداخت هزینه وجود دارد. مرحله اول هزینه پروسه اخذ پذیرش مراکز آموزشی مثل هزینه ثبت نام (Application Fee) و پرداخت بخشی از شهریه (Deposit) است. هزینه های مرحله دوم پرداخت شامل هزینه سفارت و هزینه انگشت نگاری است. کلیه پرداخت این هزینه ها بر عهده ی متقاضی میباشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی:

1. مدرک زبانی:

متقاضی باید حداقل یک مدرک از آزمون های معتبر مانند IELTS,TOEFL,GRE یا PTE با نمره قابل قبول را داشته باشد. در غیر این صورت متقاضی می بایست یک دوره زبان در کشور کانادا قبل از ورود وی به کالج یا دانشگاه بگذراند. افراد زیر 18 سال نیازی به ارائه مدرک زبان معتبر ندارند. از این گروه سنی تست مهارت های زبان انگلیسی گرفته میشود و اگر دانش آموز مهارت کافی نداشته باشد یک دوره زبان انگلیسی برای وی تدارک دیده میشود.

2. مدارک شناسایی

3.  مدارک سوابق تحصیلی

4. مدارک سوابق شغلی

5.  تکمیل فرم ارزیابی سایت

6. انگشت نگاری

7. نامه پذیرش دانشگاه

8. انگیزه نامه و …

امکان اشتغال به کار در هنگام تحصیل:

طبق قوانین کانادا امکان تحصیل و کار همزمان برای دانشجویان وجود دارد. دانشجویان میتوانند 40 ساعت در طول دو هفته در طول سال تحصیلی مشغول به کار پاره وقت شوند. در تعطیلات بین ترم اشتغال به کار تمام وقت نیز برای دانشجو امکان پذیر است. در نظر داشته باشید که شرایط کار در حین تحصیل در استرالیا همانند کانادا می باشد.

در چه صورت نیاز است شهریه کل دانشگاه را برای اخذ ویزای تحصیلی پرداخت کنیم:

این امر بستگی به مقطع تحصیلی و مرکز آموزشی متقاضی دارد. به استثنای مدارس و دبیرستان ها، برای اکثر کالج ها و دانشگاه ها پرداخت بخشی از شهریه دانشجو برای ثبت نام و پروسه اخذ ویزا کفایت میکند.

تفاوت ویزای تحصیلی و study permit:

در جواب این سوال باید گفت که تنها با اخذ ویزای تحصیلی اجازه تحصیل در کانادا را نخواهید داشت. به محض ورود به کانادا ویزای تحصیلی متقاضی بررسی میشود و در صورت تایید یک نامه رسمی تحت عنوان Study Permit به متقاضی اعطا می شود که مجوز تحصیل وی در کانادا می باشد.

ویزای توریستی کانادا:

ویزای توریستی کانادا یا گردشگری به صاحب خود این اجازه را می‌دهد تا برای هدف گردشگری وارد کشور کانادا شود.

سوپر ویزا کانادا:

سوپر ویزا یکی از انواع ویزای کانادا می‌باشد. این نوع ویزا نیز به والدین یا پدر بزرگ، مادر بزرگ شهروندان کانادایی یا افرادی که اقامت دائم کانادا را دریافت کرده‌اند اجازه می‌دهد تا بچه‌ها یا نوه‌های خود را برای مدت طولانی ببینند.

ویزای کاری کانادا:

ویزای موقت کارگران خارجی به افرادی اعطا می‌شود که در کشور کانادا به آن‌ها کاری پیشنهاد شده است و می‌خواهند برای ۶ ماه در این کشور کار کنند. برای دریافت این ویزا، شخص باید نامه معتبر پیشنهاد کار را از یک کارفرما در کشور کانادا ارائه دهد و صلاحیت دریافت ویزای موقت را داشته باشد.

ویزای اقامت موقت کانادا:

این مجوز برای افرادی که نیاز دارند برای اهداف مختلف به کشور کانادا بروند امام مجاز به دریافت ویزای اقامت موقت کانادا نمی‌باشند. این مجوز تنها برای مدت زمانی معتبر است که شخص نیاز دارد در کانادا باشد، به طور مثال برای ۲ هفته تا کار خاصی را انجام دهد.

ویزای کار در تعطیلات کانادا:

ویزای کار در تعطیلات کانادا به جوانان از ۳۰ کشور مختلف دنیا اعطا می‌شود. از طریق این ویزا افراد می‌توانند وارد این کشور شوند و در آنجا کار کنند. انتخاب شدن برای دریافت این نوع ویزا تصادفی است به این معناست که متقاضیان درخواست خود را ارائه می‌دهند و منتظر می‌مانند تا به طور تصادفی برای شروع کار خود در کانادا پذیرفته شوند.

ویزای دیپلماتیک یا سیاسی کانادا:

ویزاهای دیپلماتیک یا سیاسی به افراد سیاسی یا اداری از کشورهای خارجی این اجازه را می‌دهد تا برای اهداف و وظایف رسمی خود وارد کشور کانادا شوند.

ویزای محرمانه کانادا:

یکی از انواع ویزای کانادا ویزای محرمانه این کشور می‌باشد. ویزای محرمانه به همه افرادی داده می‌شود که صلاحیت ویزای دیپلماتیک یا رسمی را ندارند اما به دلیل موقعیت و رتبه‌ای که دارند از افراد مهم در نظر گرفته می‌شوند. این نوع ویزا برای مثال به افرادی داده می‌شود که مأموریت‌های تجاری دارند یا افراد دیپلمات که با هدف گردشگری وارد کشور کانادا شده‌اند.

ویزای تسهیلات کانادا:

این نوع ویزا نیز به شهروندان دو تابعیتی کشور کانادا که پاسپورت کانادایی ندارند اما پاسپورت یک کشور دیگر را دارند اعطا می‌شود. به دلیل سخت بودن فرآیند دریافت پاسپورت کانادایی این ویزا به پاسپورت ملیت دیگر شخص اعطا می‌شود.

ویزای کسب و کار یا نمایندگی کانادا:

یکی از انواع ویزای کانادا ویزای کسب و کار یا نمایندگی می‌باشد که به افرادی با اهداف تجاری به عنوان افراد یا گروه‌های تجاری وارد خاک کشور کانادا می‌شوند اعطا می‌شود.

ویزا برای افرادی که با هدف تولد فرزند وارد کانادا می‌شوند:

این نوع ویزا به افرادی اعطا می‌شود که تمام معیارها برای اقامت موقت در کانادا را داشته باشند یا افراد حامله که می‌خواهند فرزند خود را در این کشور به دنیا بیاورند اعطا می‌شود. تولد نوزاد در کانادا باعث می‌شود نوزاد به طور خودکار شهروندی این کشور را دریافت کند.

ویزا برای افرادی که می‌خواهند اعضای بدن خود را اهدا کنند:

این نوع ویزای کانادا به افرادی اعطا می‌شود که با هدف اهدای عضو به شهروند کانادایی یا افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند به کانادا سفر می‌کنند.

ویزاهای اقامت دائم کانادا:

یکی از انواع ویزای کانادا، ویزای اقامت دائم کانادا می‌باشد که این نوع اقامت نیز به چندین دسته تقسیم بندی می‌شود:

ویزای کانادا برای افرادی که قصد ثبت شرکت در این کشور را دارند:

افرادی که قصد دارند در کشور کانادا کاری ایجاد کنند و افرادی که در انجام کار خاصی از جمله کارهای ورزشی، فرهنگی یا کشاورزی مهارت دارند و می‌خواهند کسب و کار خود را در کشور کانادا راه اندازی کنند به این نوع ویزا نیاز دارند. این افراد باید نحوه سرمایه گذاری خود در کار خاص یا در حوزه‌های مختلف را ثابت کنند.

ویزای سرمایه گذاری کانادا:

یکی دیگر از انواع ویزای کانادا ویزای سرمایه گذاری می‌باشد. این نوع ویزا نیز به افرادی اعطا می‌شود که قصد سرمایه گذاری در کانادا را دارند و دارایی خالص آن‌ها حداقل ۸۰۰ هزار دلار می‌باشد. آن‌ها باید حداقل ۴۰۰ هزار دلار در این کشور سرمایه گذاری کنند و دولت بدون هیچ بهره‌ای این سرمایه را در طول ۵ سال به آن‌ها باز می‌گرداند.